City bij laatste vier FA Cup na simpele zege op Barnsley

Met speels gemak heeft Manchester City zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Uitblinker Carlos Tévez was bij vier van de vijf goals betrokken. Barnsley had niets in te brengen: 5-0.

City bij laatste vier FA Cup na simpele zege op Barnsley

Al na elf minuten was het raak in het Etihad Stadion van Manchester City. David Silva raakte de paal na een leep balletje van Yaya Touré, waarna de rebound verzilveren een koud kunstje was voor Carlos Tévez.

Ook bij de tweede treffer was Tévez betrokken, maar dan als aangever. Aleksandar Kolarov schoot de bal met links in de verre hoek na een voorzet vanaf de rechterkant. Vier minuten later maakte Tévez zijn tweede goal na voorbereidend werk van Silva.

Na rust gingen City en Tévez vrolijk door met scoren tegen de club uit de Championship, het tweede niveau van Engeland. In de vijftigste minuut was Nasri de aangever bij alweer de vierde goal van de avond.

Met de geblesseerden Vincent Kompany en Sergio Agüero wilde manager Roberto Mancini geen risico nemen en dat vormde deze avond dus geen probleem voor The Citizens. Hoewel nog een aantal vaste waarden rust kregen, was er geen ruimte in de selectie voor Karim Rekik.

Een kwartier na rust werd het 5-0, dit keer was Silva het eindstation. Daar bleef het bij. Na Wigan Athletic is Manchester City de tweede ploeg in de halve finales van de FA Cup. Zondag spelen Manchester United en Chelsea nog tegen elkaar, net als Millwall en Blackburn Rovers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen