City bevestigt transfer: Dortmund-verdediger herenigd met Haaland

Reacties

Manchester City heeft Manuel Akanji voor vijf jaar vastgelegd. De regerend kampioen van Engeland betaalt naar verluidt twintig miljoen euro (inclusief mogelijke bonussen) aan Borussia Dortmund voor de Zwitsers international.

City bevestigt transfer: Dortmund-verdediger herenigd met Haaland
© Pro Shots

Manchester City bevestigt de komst van de centrale verdediger op de clubsite. Akanji wordt in het Etihad Stadium herenigd met Erling Haaland, die eerder deze zomer de overstap maakte van Dortmund naar de formatie van manager Pep Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door blessures van Aymeric Laporte en Nathan Aké zit Guardiola op dit moment niet ruim in de centrale verdedigers. Aké liep onlangs in het duel met Newcastle United (3-3) een liesblessure op. Het is nog niet duidelijk wanneer de Oranje-international zijn rentree kan maken.

Akanji had bij Dortmund een contract tot volgend jaar zomer. De 41-voudig Zwitsers international was sinds januari 2018 in dienst van BVB, dat hem destijds voor 21,5 miljoen euro overnam van FC Basel. Akanji kwam tot 158 officiële wedstrijden voor Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.