Valencia heeft zich zondag van zijn slechtste kant laten zien op bezoek bij Real Mallorca. De zesvoudig landskampioen ging kansloos ten onder tegen de promovendus.

Real Mallorca
4 - 1
Valencia
Valencia

Eind 2019 zette Valencia een voorzichtige opmars in, maar na het debacle van zondag zal de kritiek op trainer Albert Celades weer toenemen. Achterin klopte er weinig bij de bekerhouder. Bij de 1-0 kon Antonio Raillo vogelvrij inkoppen bij een vrije trap en halverwege de eerste helft verergerde Ante Budimir het leed van Valencia met een schot dat doelman Jaume Doménech pas laat zag.

Ondanks zijn fout in het duel met Real Madrid in de strijd om de Spaanse Super Cup kreeg Doménech andermaal de voorkeur boven Jasper Cillessen, die op de bank getuige was van een demonstratie van Real Mallorca. Opeens lukte namelijk alles bij de laagvlieger. De 3-0 van Budimir was een streling voor het oog. Na een fraaie aanval schoot de Kroatische aanvaller keihard raak.

Mocht Valencia al denken aan een comeback, dan moesten die gedachten snel na rust worden weggezet door de tweede gele kaart voor Dani Parejo. De spelmaker is er niet bij wanneer Valencia volgende week in eigen huis aantreedt tegen Cillessens voormalige ploeg Barcelona. Gescoord werd er ook nog in de tweede helft. Laga Junior zette Real Mallorca op 4-0, waarna Ferrán Torres de eer - hoe schamel die ook was - redde voor de bezoekers.