Cillessen van Messi naar Seuntjens: 'De knop is omgezet'

Reacties

Ook voor Ajax-doelman Jasper Cillessen is het seizoen weer begonnen. De Oranje-international werd deze zomer met het Nederlands elftal derde op het WK, maar begon zijn seizoen maandagavond met Jong Ajax tegen Telstar. Er werd met 3-0 gewonnen door de Amsterdammers.

Cillessen van Messi naar Seuntjens: 'De knop is omgezet'

Cillessen was een van de internationals die op het zo succesvol verlopen WK ruim een maand geleden in de halve finale van Lionel Messi & co verloor. De verloren halve eindstrijd tegen Argentinië werd uiteindelijk weggespoeld door ten koste van gastland Brazilië de bronzen medaille te pakken.

Voor de camera's van FOX Sports reageerde Cillessen met een kleine knipoog toen hem werd gevraagd naar de omschakeling van Lionel Messi naar Ralf Seuntjens en Johan Kulhan als tegenstanders. 'Ook zij proberen te scoren. Ook hen is het niet gelukt. Ik heb de knop omgezet', aldus de sluitpost, die daarmee aangaf klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Zondag keepte Kenneth Vermeer nog bij de hoofdmacht van Ajax, die met 4-1 won van Vitesse. Vermeer was met enkele fraaie reddingen de uitblinker. Toch is het een publiek geheim dat Cillessen hoger in de pikorde staat dan Vermeer, die op medewerking van Ajax kan rekenen als er een mooie club voor hem komt.

'Ik moet gewoon de ballen tegenhouden. Volgens mij ging dat naar behoren', was Cillessen tevreden met zijn rentree. 'Ik heb twee keer een bal verkeerd ingespeeld. Er stond een lastig windje, maar die foutjes moeten eruit. Zondag staat er bij AZ ook een vervelend windje. Of ik dan ga spelen? Dat weet ik niet, dat zien we wel. Ik hoop van wel, maar dat is aan de trainer.'

Overigens was het opmerkelijk dat voor Cillessen het seizoen opnieuw begon tegen Telstar. Vorig seizoen kreeg Vermeer bij de seizoenstart nog de voorkeur boven de Groesbeker en startte hij om die reden bij Jong Ajax. 'Dat maakte het wel extra leuk', besloot Cillessen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.