Cillessen tussen de sterren in flopelftal Marca, zilver voor Frenkie de Jong

Reacties

Jasper Cillessen prijkt met enkele andere grote namen in het flopelftal van La Liga, dat Marca samenstelde nu het seizoen in de Spaanse Primera División ten einde is.  

Cillessen tussen de sterren in flopelftal Marca, zilver voor Frenkie de Jong
© Pro Shots

Cillessen arriveerde afgelopen seizoen bij Valencia in een ruildeal met doelman Neto, die naar Barcelona vertrok, en raakte dit seizoen zijn basisplaats twee keer kwijt: begin dit jaar, na een heupblessure, en eerder deze maand, na het ontslag van trainer Albert Celades. Hoewel interim-trainer Voro stelde dat dit niet met de prima prestaties van de Oranje-international te maken had, is het voor Marca reden genoeg hem op te nemen in het flopelftal.

Het flopelftal van Marca.
Het flopelftal van Marca.

De 31-jarige ex-speler van Ajax en NEC is echter in goed gezelschap. Ook de miljoenenaankopen João Félix, Antoine Griezmann en Luka Jovic hebben na hun teleurstellende eerste seizoen bij respectievelijk Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid een plek gekregen in de Once Decepción. Daarin is ook plaats voor Barcelona-back Júnior Firpo en de bij Sevilla niet uit de verf gekomen Rony Lopes.

Het Gouden Elftal van Marca.
Het Gouden Elftal van Marca.

In het Elftal van het Seizoen is geen plaats voor Nederlanders. Wel heeft met Martin Ødegaard een voormalig Eredivisie-speler een plek gekregen. De Noorse spelmaker maakte na zijn periodes in Nederland bij Vitesse en SC Heerenveen indruk bij Real Sociedad, dat hem huurde van Real Madrid. In het Zilveren Elftal is wel plek voor een landgenoot: Barcelona-aankoop Frenkie de Jong staat daar op het middenveld.

Het Zilveren Elftal van Marca.
Het Zilveren Elftal van Marca.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.