Cillessen moet in Barcelona opboksen tegen 'Messi met handschoenen'

Reacties

Barcelona verloor deze zomer in de persoon van Neymar een superster, waardoor er nog meer druk op Lionel Messi kwam te liggen. Gelukkig voor de Catalanen keept Marc-André ter Stegen momenteel beter dan ooit.

Cillessen moet in Barcelona opboksen tegen 'Messi met handschoenen'

Het is een cijfer dat alles zegt over de supervorm waarin Ter Stegen verkeert. Liefst 23 van de laatste 24 schoten die hij op zich af kreeg gevuurd, maakte de 25-jarige Duitser onschadelijk. Een niet te bevatten percentage van 96.

'De beste keeper ter wereld', concludeert de krant Sport daags na de Champions League-wedstrijd tegen Juventus, waarin Ter Stegen in de laatste minuut Paulo Dybala van scoren weerhield en de 0-0 over de streep trok. El Mundo Deportivo heeft het over 'de muur Ter Stegen', terwijl Marca de Duitser omschrijft als 'de Messi met handschoenen'. 'Ter Stegen is nu definitief een van de beste keepers ter wereld, als hij al niet de beste is.'

Ook zijn ploeggenoten besprenkelden de doelman met parfum na het duel in Turijn. 'Hij is simpelweg van wereldklasse', meldde Lucas Digne. 'Ik denk dat er momenteel niemand beter is.' Andrés Iniesta staat te kijken van het talent van Ter Stegen. 'Teams creëren maar weinig kansen tegen ons, maar die worden wel bijna allemaal gekeerd. Marc heeft ongelooflijk veel kwaliteiten en het mooie is dat hij alleen maar beter kan worden.'

De prestaties van Ter Stegen geven Jasper Cillessen weinig hoop op speeltijd in La Liga en de Champions League. De ex-Ajacied moet genoegen nemen met optredens in het bekertoernooi. In zijn eerste twee seizoenen in Catalonië zat Ter Stegen min of meer in hetzelfde schuitje. Trainer Luis Enrique liet Claudio Bravo keepen in de competitie, terwijl de ex-doelman van Borussia Mönchengladbach alleen in Europa en in de beker mocht spelen. 'Op den duur wil ik meer gaan spelen, hopelijk krijg ik de beloning voor mijn prestaties', klonk het dreigend uit de mond van de Duitser, die sinds het vertrek van Claudio Bravo naar Manchester City in 2016 op alle fronten onomstreden is. Niet voor niets zette Ter Stegen in mei zijn handtekening onder een contract tot medio 2022.

Klasse erkent klasse: Gianluigi Buffon omhelst Marc-André ter Stegen.
Klasse erkent klasse: Gianluigi Buffon omhelst Marc-André ter Stegen.

Gianluigi Buffon erkende woensdagavond de klasse van Ter Stegen en feliciteerde de Duitser met zijn optreden. Een symbolische machtsovername in keepersland? Buffon zal stikjaloers zijn op de cijfers van zijn collega. Ter Stegen hield dit seizoen in zeventien optredens in de competitie en Champions League al twaalf keer de nul. Slechts vijf keer werd hij gepasseerd. Zondag wacht een uitduel met het ontketende Valencia. Dan is het handig als je als club niet alleen voorin, maar ook achterin een Messi hebt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.