Cillessen geniet in alle rust van zevenklapper Barça

Barcelona heeft zich woensdagavond zonder enige moeite ten koste van Hércules Alicante voor de volgende ronde van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. Zonder de steraanvallers liep de score behoorlijk op: 7-0.

Bij de laatste wedstrijd van het kalenderjaar voor Barcelona kregen Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar rust van Luis Enrique. Jasper Cillessen begon zoals gebruikelijk in het bekertoernooi onder de lat. De doelman had amper wat te doen. Sterker, Hércules schoot vlak voor tijd pas voor het eerst op doel.

Collega Ivan Buigues Rico had het een stuk drukker. De twintigjarige doelman moest in de 37ste minuut voor het eerst vissen. Lucas Digne tikte van dichtbij binnen. Even later was het wederom raak, toen Ivan Rakitic zich over een strafschop ontfermde.

Hércules had Barça in de heenwedstrijd nog op 1-1 gehouden, maar in Camp Nou was er geen houden aan. De B-keus toonde zich hongerig tegen de tegenstander van het derde niveau. Rafinha knalde de 3-0 binnen, Arda Turan zorgde na een vloeiende aanval met een kopbal voor de 4-0.

Paco Alcácer was ondertussen duidelijk op zoek naar zijn eerste treffer in dienst van de Catalanen. De opluchting was dan ook van het gezicht van de aanvaller af te lezen toen het twintig minuten voor het einde dan eindelijk raak was. Arda zorgde met twee treffers voor een passend einde, waarbij de 7-0 van grote schoonheid was. De Turk stuurde de bal vanuit de hoek van het strafschopgebied met zijn rechter naar de kruising.