Cijfers bewijzen de waarheid achter Eriksen-mania

Reacties

Toen Christian Eriksen anderhalve maand geleden als invaller zijn debuut maakte voor Brentford stond de club slechts één punt boven de degradatiezone. Inmiddels is de club een stabiele middenmoter en zijn de degradatiezorgen verdwenen. De cijfers liegen niet: de invloed van Eriksen is gigantisch.

Cijfers bewijzen de waarheid achter Eriksen-mania
© Pro Shots

Brentford durfde het aan met de speler die op het EK naar de grond was gegaan met hartfalen. Op 31 januari werd de komst van de Deen officieel. Ondanks dat hij veel voor zichzelf had getraind en ook in Amsterdam op het trainingsveld verscheen, duurde het twee maanden voordat Eriksen fit genoeg was om minuten te maken in de Engelse competitie.

Christian Eriksen maakte tegen Chelsea zijn eerste Premier League-doelpunt sinds december 2019.
© Pro Shots
Christian Eriksen maakte tegen Chelsea zijn eerste Premier League-doelpunt sinds december 2019.

De successen volgden elkaar snel op. Met Eriksen als basisklant werden Norwich City, Burnley, Chelsea, West Ham United en deze zaterdag Watford verslagen. Eriksen leverde zaterdag zijn tweede assist van het seizoen, hij zorgde ervoor dat teamgenoot Pontus Jansson de laatste (en winnende) 1-2 kon maken.

Op 26 februari viel hij in tijdens de competitiewedstrijd tegen Newcastle United en dat duel ging nog verloren, daarna bleek Eriksen fit genoeg om te starten voor Brentford. Het vervolg: in de wedstrijden waarin Eriksen een basisplaats had, won Brentford.

De wedstrijden van Brentford

met Christian Eriksen als basisspeler


Za 5 mrt. 2022

Za 12 mrt. 2022

Za 2 apr. 2022

Zo 10 apr. 2022

Za 16 apr. 2022

Brentford speelde dit seizoen 33 wedstrijden in de Premier League, alleen in bovenstaande vijf wedstrijden had Eriksen een basisplaats. Met de volle buit in alle vijf de duels is het gemiddelde natuurlijk drie punten per wedstrijd, dat staat in schril contrast met het puntengemiddelde van Brentford voor het basisdebuut van Eriksen. Over 28 wedstrijden behaalde Brentford zonder de Deen een puntengemiddelde van slechts 0,86.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.