Chong laat zich direct zien bij Werder Bremen-debuut

Reacties

Tahith Chong heeft woensdag zijn eerste speelminuten voor Werder Bremen gemaakt. Met een assist op de 2-0 tegen LASK Linz kon de Nederlander tevreden terugkijken op zijn debuut.

Chong laat zich direct zien bij Werder Bremen-debuut
© Pro Shots

Werder huurt Chong voor een jaar van Manchester United, waar de twintigjarige Nederlander onlangs zijn contract verlengde. Voor een echte doorbraak in het eerste elftal van de Engelse recordkampioen komt hij echter nog niet in aanmerking. Chong mag daarom vlieguren maken bij Werder, waar hij hoopt op een Kevin De Bruyne-scenario.

Woensdag oefende Werder tegen het Oostenrijkse LASK Linz en Chong had in dit duel (net als aanvoerder Davy Klaassen) een basisplaats. Na een kwartier noteerde de Nederlander meteen zijn eerste assist, toen hij Johannes Eggestein in staat stelde om de 2-0 op het scorebord te brengen. Dit was tevens de ruststand; voor de tweede helft kwam er een volledig nieuw elftal binnen de lijnen en maakten dus ook Chong en Klaassen plaats.

Werder had in het afgelopen seizoen promotie/degradatiewedstrijden nodig om zich te verzekeren van nog een jaar Bundesliga-voetbal. Met Chong aan boord hoopt de kampioen van 2004 volgend seizoen een minder stressvol jaar te beleven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.