Chinese club wil Neres en stelt Ajax voor dilemma

Reacties

David Neres is zaterdagochtend afgereisd naar Florida voor het trainingskamp van Ajax. Toch is de grote vraag of de Braziliaanse aanvaller het seizoen afmaakt bij de Amsterdammers. Het Chinese Guangzhou Evergrande heeft zijn zinnen gezet op de 21-jarige aanvaller.

Chinese club wil Neres en stelt Ajax voor dilemma

De Chinese topclub meldde zich volgens De Telegraaf met een bod van dertig miljoen euro in Amsterdam. Zij kregen nul op rekest, maar lijken het daar niet bij te willen laten.

Ajax nam Neres twee jaar geleden over van Sao Paulo. De vleugelflitser maakte na een aanpassingsperiode indruk in Amsterdam, met een hoog rendement met doelpunten en assists. Toch moet hij door de hevige concurrentie van onder meer Hakim Ziyech en Dusan Tadic, dit seizoen regelmatig genoegen nemen met een reserverol.

Afgelopen zomer waren twee Duitse clubs concreet voor Neres en bereid om een transfersom van 28 miljoen euro te betalen. Ajax wilde hem echter niet laten gaan. De vraag is nu dan ook of directeur spelerszaken Marc Overmars wel zal zwichten bij een hoger transferbedrag. Neres heeft nog een contract tot medio 2022 en Ajax was aanvankelijk vastberaden om de kern van de ploeg deze winter intact te houden.

Een aspect in de afweging om Neres deze winter te verkopen is de aanstaande komst van Diego Lainez. Het achttienjarige Mexicaanse talent wordt al langere tijd begeerd door Ajax. De onderhandelingen zijn momenteel in volle gang, waarbij beide clubs rekenen op een overeenkomst. Lainez is net als Neres een linksbenige aanvaller die op rechts goed uit de voeten kan. Alleen gezien zijn leeftijd en nieuwe omgeving zal Lainez net als Neres mogelijk een periode nodig hebben om te wennen in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.