China verrast Turkije, Spanje klopt Marokko

Spanje deed wat er van de ploeg van Iñaki Sáez werd verwacht: winnen van Marokko. China verraste Turkije in een enerverende slotfase.

Spanje-Marokko 3-1 (1-0)
Spanje, gestart als één van de favorieten, was in groep C te sterk voor Marokko. De ploeg van Sáez maakte het verschil door fouten van Marokko genadeloos af te straffen. Voor rust zorgde Fernando Llorente na een half uur voor de 1-0. De aanvaller van Athletic de Bilbao profiteerde van een te korte terugspeelbal van Mohamed Bourkadi en bleef vervolgens koel in het duel met de keeper, door prachtig te lobben.

Vlak na rust zorgde Francisco Molinero voor een ruimere voorsprong omdat de Marokkaanse doelman zijn schot liet glippen. En in de 71ste minuut besliste Silva de wedstrijd met een vrije trap die vanaf vanaf dik dertig meter zo het Marokkaanse doel in mocht stuiteren. Rida Doulyazal redde nog de Marokkaanse eer door in de 84ste minuut een strafschop te benutten na een overtreding van Markel.

Turkije-China 1-2 (0-1)
China won in groep B van Turkije dankzij een treffer ver in blessuretijd van Xuri Zhao (foto). In de 95ste minuut zorgde de invaller voor de 2-1 voorsprong door een geweldige volley vanaf twintig meter. Turkije liep lange tijd achter de feiten aan. Al na twintig minuten waren de verrassend Chinezen op voorsprong gekomen dankzij Wangsong Tan, die vanaf de rand van de zestien de bal in de dak van het doel schoot.

Vlak voor tijd kwamen de Turken toch nog langszij in het zeer boeiende duel. Gökhan Gulec zette in de 84ste minuut de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Hij tikte de rebound binnen nadat doelman Cheng Yang een inzet van Burak Yimaz had gekeerd. Maar waar Turkije tevreden en moegestreden het gelijkspel wilde binnenhalen, werd het alsnog geklopt door de sterk aandringende Chinezen.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}