Chili via Panama naar kwartfinale, Argentinië wint ruim

Chili heeft zich als laatste land geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Copa América. Dat ging ten koste van Panama. Argentinië was al zeker van een plek in de knock-outfase.

Chili - Panama 4-2
Voorafgaand aan de laatste speelronde in de groepsfase hadden Chili en Panama beide drie punten, maar het doelsaldo van de titelverdediger was aanmerkelijk beter. Chili had dus voldoende aan een gelijkspel, maar won uiteindelijk eenvoudig. Ondanks een valse start, want na vijf minuten zorgde Miguel Camargo voor de voorsprong van Panama.

Dankzij twee treffers van Eduardo Vargas (foto) werd die achterstand echter nog voor rust omgebogen in een voorsprong. In de tweede helft volgde Alexis Sánchez het voorbeeld van Vargas door twee doelpunten te maken, terwijl Abdiel Arroyo nog scoorde namens Panama. Het werd dus 4-2 voor Chili, dat in de kwartfinale uitkomt tegen Mexico.

Argentinië - Bolivia 3-0
Ook tegen Bolivia maakte Argentinië indruk. De ploeg van trainer Tata Martino won eenvoudig en bleef daardoor als enige land zonder puntenverlies in de groepsfase. Érik Lamela opende de score in de dertiende minuut en twee minuten later maakte Ezequiel Lavezzi er 2-0 van in Seattle.

Víctor Cuesta bepaalde de eindstand al in de 32ste minuut op 3-0 voor La Albiceleste, waar Lionel Messi pas na rust zijn opwachting maakte. Argentinië strijdt tegen Venezuela om een plek in de halve finale.