Chili ook zonder geblesseerde Hernández tijdens WK

Reacties

Het zit Jorge Sampaoli niet mee. De bondscoach van Chili kan tijdens het WK in Brazilië niet beschikken over Pablo Hernández, die kampt met een hamstringkwetsuur. Eerder haakten al vijf andere spelers geblesseerd af.

Chili ook zonder geblesseerde Hernández tijdens WK

Hernández kwam slechts één keer uit voor het nationale elftal van Chili, dat op het WK met Australië, Nederland en Spanje is ingedeeld in Groep B. Tijdens zijn debuut op 22 januari in de vriendschappelijke interland tegen Costa Rica was de middenvelder van O'Higgins echter wel meteen twee keer trefzeker.

Hernandez is na Enzo Andía (Universidad Católica), Gustavo Canales (Unión Española), Paulo Garcés (O'Higgins), Matiás Fernández (Fiorentina) en Esteban Paredes (Colo Colo) de zesde speler die afhaakt. Sterspeler Arturo Vidal onderging onlangs een kijkoperatie aan zijn rechterknie, maar lijkt tijdig fit voor het WK.

Sampaoli maakte op 13 mei een voorselectie van dertig man bekend, maar door de zes afmeldingen hoeft hij nog slechts één naam te schrappen voor de definitieve spelersgroep voor het WK. Uiterlijk 2 juni moet deze doorgegeven worden aan de wereldvoetbalbond (FIFA).

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.