Chiellini en Bonucci over clash met Lukaku: 'Niet het fysieke gevecht aangaan'

Reacties

Juventus ontvangt woensdagavond Chelsea in de Champions League in Turijn. Europees kampioenen Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini staan voor de taak om Romelu Lukaku bij The Blues in bedwang te houden. De laatste twee keer dat zij tegenover elkaar stonden wist Lukaku vanaf de strafschopstip te scoren.

Chiellini en Bonucci over clash met Lukaku: 'Niet het fysieke gevecht aangaan'
Juventus
Juventus
1 - 0
Chelsea
Chelsea

De laatste ontmoeting tussen het drietal vond plaats op het EK. Op 2 juli kwamen ze elkaar tegen in de kwartfinale tussen België en Italië (1-2). Lukaku scoorde toen vanuit een penalty, net als twee maanden daarvoor bij Juventus - Internazionale (3-2). De Belgische spits bewaart met één doelpunt in zes duels met Juventus weinig positieve herinneringen aan De Oude Dame.

Plan van aanpak
Chiellini kent de kwaliteiten van Lukaku, maar verklaarde op een persconferentie dat Juventus zich niet alleen op de Belgische spits moet focussen. 'We moeten het niet alleen over Lukaku hebben. Het is voor ons vooral belangrijk dat we niet te veel ruimte gaan weggeven aan de middenvelders en aanvallers van Chelsea. Maar dat Chelsea zoveel heeft betaald voor Lukaku laat wel zien hoe belangrijk hij voor hen is.'

Bonucci liet zich in gesprek met The Athletic uit over de ontmoeting met Lukaku. 'Hij heeft bewezen een heel complete spits te zijn. Als je tegen Lukaku speelt moet je de hele wedstrijd 'aan' staan. Je moet niet het fysieke gevecht met hem aangaan, maar juist wat vaker afstand bewaren als zijn team in balbezit is. Dan wil hij de diepte zoeken. In het strafschopgebied is hij één op één heel sterk. Dan moet je goed op je voorvoeten staan en anticiperen.'

Bijna naar City
Chiellini en Bonucci komen bij Chelsea hun landgenoot Jorginho tegen, met wie ze afgelopen zomer de Europese titel veroverden. Chiellini gunt de middenvelder, die met Chelsea vorig seizoen de Champions League won, de Ballon d'Or voor de beste speler van 2021. 'Ik hoop dat Jorginho die prijs gaat winnen, hij is een goede vriend van mij. Ik heb hem altijd een geweldige speler gevonden, maar toen we voor het eerst ook samen trainden bij de nationale ploeg zag ik zijn ongekende technische kwaliteiten', verklaarde Chiellini.

Bonucci onthulde in het interview met The Athletic nog dat hij in 2016 dicht bij een samenwerking met Pep Guardiola was bij Manchester City. 'Ik had altijd de droom om met Pep samen te werken. Ik was in 2016 heel dichtbij. Ik stond op het punt om bij City te tekenen. Het ging toen om details, maar Juventus besloot mij alsnog niet te verkopen. Vorig jaar sprak ik Pep opnieuw en hij wilde me weer hebben. Maar ik zei: 'Juventus is mijn thuis'', aldus Bonucci, die in de zomer van 2010 de overstap maakte van Bari naar Juventus. In het seizoen 2017/18 maakte hij een uitstapje naar AC Milan om een jaar later terug te keren in Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.