Chiellini (39) open over toekomst: 'Dit was mogelijk mijn laatste wedstrijd'

Reacties

Giorgio Chiellini heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd als prof gespeeld. De 39-jarige verdediger van Los Angeles FC zinspeelde na de nederlaag in de MLS-finale tegen Columbus Crew (0-1) op zijn afscheid.

Chiellini (39) open over toekomst: 'Dit was mogelijk mijn laatste wedstrijd'
© Pro Shots

Chiellini werd in zijn eerste seizoen in Los Angeles meteen kampioen in de Major League Soccer, maar titelprolongatie zat er niet in. Zaterdagavond kon de voormalig speler van Juventus niet voorkomen dat Columbus Crew de play-offs om de MLS-titel won. Zelf werd de 117-voudig international van Italië in de rust gewisseld.

'Het was een mooi avontuur. Helaas moest een van de twee teams verliezen', reageerde Chiellini na afloop op een persconferentie, waarop hij heel open was over zijn toekomst. 'Mogelijk was dit mijn laatste wedstrijd. Nu ga ik tijd doorbrengen met mijn familie en terug naar Italië. Dan zal ik een definitief besluit nemen.'

In de anderhalf jaar dat Chiellini in de Verenigde Staten heeft gespeeld, is de legendarische verdediger gecharmeerd geraakt van het voetbal in het land. 'Ik ben blij om deel uit te maken van deze competitie. Die verbetert zich snel. De Messi-deal kan een boost zijn voor de competitie. En ik hoop dat ik die kan helpen om zich te blijven ontwikkelen.'

Of dat vanuit Europa gebeurt of vanuit de VS, liet Chiellini in het midden. Eerder liet de negenvoudig kampioen van de Serie A, die twee jaar geleden nog Europees kampioen werd met Italië, al weten dat hij na zijn actieve loopbaan graag zou willen terugkeren naar Juventus in een andere functie. Chiellini speelde zeventien jaar voor De Oude Dame.

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Chiellini
Meer over G. Chiellini
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.