Chery leidt NEC ten koste van oude liefde ADO naar halve finale

NEC heeft zich als eerste club geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In Nijmegen liep het team van Rogier Meijer dinsdagavond tegen ADO Den Haag na een droomstart uit naar een ruime zege.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
ADO Den Haag

In het volgepakte Gofferstadion zaten de supporters amper op hun stoeltje toen het al raak was voor de thuisploeg. In de tweede minuut kopte Koki Ogawa de bal al binnen uit een uitstekende hoekschop van winteraanwinst Tjaronn Chery. Voor Ogawa was dat al zijn derde goal in vier dagen. Hij scoorde zaterdagavond twee keer bij de 3-1 zege op Heracles Almelo, een wedstrijd die de generale repetitie vormde voor een prachtige kans op het bereiken van de halve finale.

NEC verzuimde in de openingsfase meer afstand te nemen van de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. ADO kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. ADO stichtte onder meer gevaar via lange ballen op Henk Veerman en Jort van der Sande liet zich wat vaker zien. Vlak na rust was ADO dicht bij de gelijkmaker. Bram Nuytinck werd voorbijgesneld door Henri Koudossou. De voorzet van de van FC Augsburg gehuurde Duitser kwam net niet aan bij Daryl van Mieghem, door uitmuntend ingrijpen van Philippe Sandler.

Meijer zorgde na bijna een uur met een dubbele wissel voor nieuwe energie en dat was belangrijk. Invaller Sylla Sow was kort na zijn entree dicht bij een doelpunt. In de 61ste minuut werd via Dirk Proper de marge daadwerkelijk verdubbeld. De middenvelder werd in het strafschopgebied aangespeeld door Bart van Rooij, draaide open en schoot de bal in de verre hoek: 2-0. Het was Chery die de wedstrijd even later in het slot gooide. Bij een snelle aanval krulde de 35-jarige middenvelder (tussen 2011 en 2013 actief bij ADO) de bal in de verre hoek: 3-0. Voor Chery was dat al zijn derde doelpunt in zijn derde optreden voor NEC.

De Nijmegenaren kunnen woensdag en donderdag gaan aanschouwen welke teams ook de halve finale bereiken (zie programma hieronder). De finale is in elk geval weer een stap dichterbij gekomen voor de club die in het seizoen 1999/00 voor het laatst naar De Kuip ging voor de bekerfinale. Toen was Roda JC Kerkrade in de eindstrijd te sterk.