Chery en Gudelj winnen weer niet in China

Nemanja Gudelj wacht in de Chinese competitie nog steeds op zijn eerste overwinning. De ex-Ajacied wist met zijn Tianjin Teda ook niet te winnen van het Guizhou Zhicheng van Tjaronn Chery. Topclub Guangzhou Evergrande blijft het moeilijk hebben in de Super League.

Guangzhou Evergrande - Guangzhou R&F 2-2
De kampioen van de laatste zes seizoenen raakt verder en verder achterop in de Chinese competitie. Guangzhou Evergrande heerst sinds 2011 in de Super League, maar in het huidige seizoen leed de ploeg onder leiding van trainer Luiz Felipe Scolari al duur puntenverlies. Tegen Guangzhou R&F ging het weer mis. Alan zette de regerend landskampioen nog wel op voorsprong, maar Eran Zahavi (penalty) en Renatinho maakten daarna het verschil. Guangzhou Evergrande mocht vervolgens Gao Lin danken dat het nog een punt pakte; hij scoorde in de uiterste slotfase.

Hebei CFFC - Shanghai Shenhua 4-2
De spelers van Hebei CFFC en Shanghai Shenhua maakten er een leuke wedstrijd van. In een doelpuntrijk duel, waarin superster Carlos Tévez weer niet tot scoren kwam, nam de uitploeg vroeg in het duel het initiatief. Fredy Guarín, oud-speler van FC Porto en Internazionale, scoorde al na twaalf minuten de 0-1. Via Aloísio (twee keer) en Hongbo Yin stelde Hebei orde op zaken door een voorsprong te bereiken en die - ook na een spannende slotfase - vast te houden. De thuisploeg ging zo met de drie punten aan de haal, waardoor Hebei aansluit in de topvijf van de competitie.

Guizhou Zhicheng - Tianjin Teda 0-0
Chery en Gudelj zijn qua resultaten niet geweldig begonnen in de Chinese competitie. Chery wacht met Guizhou Zhicheng nog op de eerste winstpartij, terwijl Gudelj met Tianjin Teda in de middenmoot van de Super League staat. Eerder op de dag kwamen de oud-Eredivisie-spelers ook tegen elkaar niet tot winst. Chery en Gudelj maakten de negentig minuten vol, maar gescoord werd er niet door de teams.

Klink hier voor de stand in de Chinese Super League.