Chelsea zwalkt maar wint Londense derby van Arsenal

Chelsea heeft het treffen met stadsgenoot Arsenal gewonnen. De ploeg van manager Rafael Benítez begon voortvarend, maar gaf in de tweede helft de winst bijna uit handen (2-1).

Chelsea, met het Nederlandse talent Nathan Aké opnieuw op de bank, speelde een uitstekende eerste helft. Toch was het Arsenal dat al na vijf minuten een grote kans kreeg via Olivier Giroud, maar de Fransman schoot vanuit kansrijke positie naast. Vervolgens was het de beurt aan Chelsea, dat Arsenal geen centimeter ruimte gaf.

Een minuut na de kans van Giroud kwam Chelsea op voorsprong. Francis Coquelin werd op het middenveld neergehaald, maar kreeg geen vrije trap mee. Hierdoor kon César Azpilicueta een uitstekende diepe pass geven op Juan Mata, die Wojchiech Szczesny passeerde. Arsenal was flink van slag en werd diep teruggedrukt door Chelsea.

Na een kwartier stond Chelsea al met 2-0 voor na een benutte strafschop van Frank Lampard. Na een domme overtreding van Szczesny op Ramires legde scheidsrechter Martin Atkinson de bal op de stip. Lampard wist vervolgens wel raad met het buitenkansje. Arsenal werd overhoop gespeeld door Chelsea, maar de thuisploeg kon de voorsprong niet verder uitbreiden. Na rust kwam Arsenal een stuk beter uit de kleedkamer en werd de Londense derby weer een echte wedstrijd. Na een klein uur verkleinde Theo Walcott de achterstand. Na een knappe steekpass van Santi Cazorla maakte de Engelsman, die vrijdag bijtekende bij Arsenal, koelbloedig af. De bezoekers roken bloed en gingen op zoek naar de gelijkmaker.

Vooral Walcott stichtte het nodige gevaar voor Arsenal en Thomas Vermaelen kwam in de slotfase nog dichtbij via een vrije trap, maar Chelsea bleef ternauwernood overeind. Chelsea blijft op zoek naar de aansluiting met Manchester United en Manchester City en staat derde met 45 punten. Arsenal staat zesde met 34 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.