Chelsea zorgt mogelijk voor eerste transfer van half miljoen in vrouwenvoetbal

Chelsea heeft zich vrijdag versterkt met Mayra Ramírez, die overkomt van Levante. De 24-jarige aanvaller uit Colombia kan voor een wereldrecord zorgen in het vrouwenvoetbal.

Chelsea zorgt mogelijk voor eerste transfer van half miljoen in vrouwenvoetbal
© Pro Shots

Levante ontvangt 450.000 euro en dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 500.000 euro. Nog nooit werd er in het vrouwenvoetbal een transfersom van die grootte op tafel gelegd. Het record is nu nog in handen van de Engelse Keira Walsh, die in 2022 voor een maximale vergoeding van 470.000 euro overstapte van Manchester City naar Barcelona.

Ramírez stoot sowieso Jill Roord van de troon als het gaat om de duurste speelster die door een Engelse club is vastgelegd. Voor de Oranje-international maakte Manchester City vorig jaar 350.000 euro over aan VfL Wolfsburg.

Chelsea zocht een spits door de zware blessure van Sam Kerr. De Australische is door een kruisbandkwetsuur de rest van het seizoen uit de roulatie. Ramírez maakte deze jaargang zes goals in zeven duels voor Levante. Met Colombia schopte ze het afgelopen jaar tot de kwartfinale op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Vrijdag al trainde Mayra Ramírez mee bij Chelsea:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's