Chelsea zonder Ziyech in sleutelduel met AC Milan

Reacties

Hakim Ziyech is dinsdagavond niet van de partij als Chelsea het belangrijke Champions League-duel met AC Milan afwerkt in San Siro. Dat bevestigde Chelsea-trainer Graham Potter maandag op de vooruitblikkende persconferentie.

Chelsea zonder Ziyech in sleutelduel met AC Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 2
Chelsea
Chelsea

De Marokkaan is in Londen achtergebleven. 'Hakim is ziek, hij heeft een zere keel. Daarom is hij niet naar Italië afgereisd', verklaarde Potter. Ook N'Golo Kanté en Wesley Fofana zijn niet meegevlogen. Kanté kreeg last tijdens de afsluitende training in Engeland, Fofana liep vorige week in de heenwedstrijd tegen de Italianen een knieblessure op die hem enkele weken aan de kant zal houden.

De rest van de spelers is wél fit, vertelde de manager. 'Gelukkig hebben we kunnen roteren, dat zal ons hebben geholpen. Hopelijk zijn we ook wat frisser, want dat zullen we nodig hebben in deze zware wedstrijd', aldus Potter die ook Thiago Silva tot zijn beschikking heeft. Tegen Wolverhampton Wanderers (3-0 winst) deed de Braziliaan zaterdag niet mee, maar dat was uit voorzorg, vertelde Potter.

De wedstrijd in Milaan wordt een cruciale in Groep E. Beide ploegen staan op vier punten halverwege de groepsfase. Red Bull Salzburg is met een puntje meer de verrassende leider, terwijl hekkensluiter Dinamo Zagreb met drie punten ook nog volop meedoet.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.