Chelsea wint niet ondanks Alex en Sheva

Met Alex en Andrei Sjevtsjenko voor het eerst dit seizoen in de basis, lukte het Chelsea niet te winnen van Blackburn Rovers. Op Stamford Bridge bleef het 0-0.

Chelsea was beter, maar had het moeilijk kansen te creëren tegen het stugge Blackburn. Sjevtsjenko had een forse kans, maar kopte recht op doelman Brad Friedel af. De Amerikaanse keeper had ook al Mickaël Essien van scoren weten te houden, terwijl hij de hulp kreeg van de arbitrage, die een treffer van Salomon Kalou afkeurde vanwege een dubieuze buitenspelsituatie.

Blackburn moest nog wel een slotoffensief van Chelsea doorstaan, maar na acht minuten blessuretijd had de ploeg van coach Mark Hughes het punt binnen. De bezoekers raakten Christopher Samba kwijt. De verdediger moest met een hoofdblessure van het veld nadat hij de bal uit het doel had gewerkt en daarbij een schoen van Sjevtsjenko in zijn gezicht had gekregen.