Chelsea wijt gigantisch verlies deels aan situatie rond Abramovich

Reacties

Chelsea heeft de jaarcijfers bekendgemaakt over het seizoen 2021/22. De Londenaren leden een gigantisch verlies van 138 miljoen euro.

Chelsea wijt gigantisch verlies deels aan situatie rond Abramovich
© Pro Shots

The Blues noemen de situatie rond eigenaar Roman Abramovich als één van de oorzaken voor het grote tekort. De Britse regering plaatste de Rus in maart 2022 op een sanctielijst met mensen van wie werd vermoed dat ze banden hadden met president Vladimir Poetin, dit uiteraard als gevolg van de Russische inval in Oekraïne.

Chelsea kreeg daardoor te maken met beperkingen bij het verkopen van tickets en het sluiten van contracten met spelers. Aan die situatie kwam op 30 mei een einde, toen de Amerikaanse zakenman Todd Boehly de club kocht. Boehly is de reden dat er volgend jaar nog veel rodere cijfers verwacht mogen worden.

Bij de volgende jaarrekening komen immers de transfers van de afgelopen zomer en winter in beeld. In totaal spendeerde Chelsea meer dan 570 miljoen euro aan nieuwe spelers zoals PSV-aanwinst Noni Madueke. Dat bedrag kan wel over meerdere seizoenen worden uitgesmeerd aan de hand van afschrijvingen.

Chelsea sluit af met de melding dat er ondanks alles aan de financiële regels in Engeland en die van de UEFA wordt voldaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.