Chelsea voorkomt crisissfeer dankzij onvergetelijk competitiedebuut Chilwell

Reacties

Chelsea heeft zaterdagmiddag voorkomen dat het met een slecht gevoel de interlandbreak ingaat. De big spender van deze transferwindow kwam tijdens de vierde speelronde van de Premier League pas na rust op gang tegen Crystal Palace.

Chelsea voorkomt crisissfeer dankzij onvergetelijk competitiedebuut Chilwell
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Voor het eerst deze competitie ruimde Chelsea-manager Frank Lampard een basisplaats in voor keeper Édouard Mendy en linksback Ben Chilwell. Mendy, die overkwam van Stade Rennes, kreeg de voorkeur boven de schutterende Kepa Arrizabalaga. Hakim Ziyech is nog niet wedstrijdfit en moest zijn debuut opnieuw uitstellen.

Na de 0-2 nederlaag tegen Liverpool, het 3-3 gelijkspel tegen West Bromwich Albion en de League Cup-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur telde tegen Crystal Palace alleen de winst voor Chelsea. Dat was in de eerste helft alleen totaal niet te zien. Los van een schot van Timo Werner na een fraaie actie van Kai Havertz dwong de in een laag tempo spelende thuisploeg geen grote kansen af. Typerend was dat deze mogelijkheid ontstond uit de omschakeling; tegen het compact spelende Crystal Palace had Chelsea moeite om openingen te vinden.

De bezoekers, die twee weken geleden stuntten tegen Manchester United, kwamen er af en toe gevaarlijk uit via met name Wilfried Zaha en Eberechi Eze, maar Thiago Silva greep bij zulke momenten telkens gedecideerd in.

Bedroevend Crystal Palace
Het was Silva's collega-aanwinst Chilwell die vlak na de hervatting de score opende. De mee opgekomen vleugelverdediger kreeg de bal na een rommelige situatie bij toeval voor zijn linker en haalde vervolgens vernietigend uit. Crystal Palace moest nu wel meer risico's nemen, maar dat leidde er niet toe dat Mendy vaak in actie moest komen. De doelman werd nauwelijks getest en dat veranderde niet na de 2-0 van Kurt Zouma. De verdediger kopte fraai raak op aangeven van Chilwell, die daarmee zijn competitiedebuut voor de Londenaren nog onvergetelijker maakte.

Voor het bedroevend spelende Crystal Palace - waar Jairo Riedewald nog inviel - reden om met de witte vlag te wapperen. Dankzij twee benutte strafschoppen van Jorginho liep de thuisploeg zelfs uit naar 4-0. Voorafgaand aan de tweede penalty moest Chelsea-aanvoerder César Azpilicueta nog ingrijpen omdat Tammy Abraham dacht dat het zijn beurt was. Het was het enige smetje op de uiteindelijk soevereine zege van The Blues.

Na de interlandperiode stuit Chelsea, dat nu zeven punten heeft na vier competitiewedstrijden, achtereenvolgens in eigen huis op Southampton (Premier League) en Sevilla (Champions League). Mogelijk is Ziyech dan klaar voor zijn officiële debuut.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.