Chelsea voert revolutie verder door met komst jonge technisch directeur

Reacties

Christopher Vivell is officieel aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Chelsea. De komst van de 36-jarige Duitser hing al even in de lucht.

Chelsea voert revolutie verder door met komst jonge technisch directeur
© Pro Shots

Bij zijn vorige club RB Leipzig werd hij twee maanden geleden ontslagen. Toen was al bekend dat Chelsea Vivell graag in dienst wilde nemen. Eerder mikten de Londenaren op de komst van Red Bull Salzburg-directeur Christoph Freund. Vivell was in het verleden ook vijf jaar werkzaam in Salzburg als hoofd scouting en werkte daarvoor als scout voor Hoffenheim.

'Chelsea bouwt aan het meest opwindende project in het wereldwijde voetbal', verklaart Vivell op de clubwebsite van de Premier League-club. 'Ik ben extreem trots om me bij de club te voegen. Er is ongelooflijk veel potentie.'

De entree van Vivell is onderdeel van een door eigenaar Todd Boehly ontketende revolutie bij The Blues. Zo kwam Laurence Stewart over van AS Monaco, terwijl Joe Shields over moet komen van Southampton als nieuwe hoofd scouting. Bij de heropbouw van Chelsea sneuvelden clubicoon Petr Cech als technisch directeur en directeur Marina Granovskaia. Ook trainer Thomas Tuchel moest het veld ruimen. Hij werd vervangen door Graham Potter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.