Chelsea verpest Arsenal-feestje Arteta in intense derby

Reacties

Chelsea heeft zondag in de slotfase de zege gepakt in de Londense derby met Arsenal. De thuisploeg maakte in de openingsfase een sterke indruk bij terugkeer van de nieuwe manager Mikel Arteta in het Emirates Stadium.

Chelsea verpest Arsenal-feestje Arteta in intense derby
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Eindelijk gaven The Gunners thuis tegen een topploeg in eigen huis. De fans zagen hoe de spelers van Arsenal voldeden aan de wens van Arteta om veel energie in de wedstrijd te leggen. Pierre-Emerick Aubameyang was in alle opzichten de uitblinker: de linksbuiten maakte tackles in de buurt van zijn eigen strafschopgebied en nam in dertiende minuut aan de andere kant de 1-0 voor zijn rekening.

Aubameyang reageerde na een doorgekopte corner snel met een knappe duik en zijn inzet met het hoofd liet Kepa Arrizabalaga kansloos. De Gabonees is met afstand de belangrijkste speler van Arsenal dit seizoen: hij was bij 14 van de 26 treffers direct betrokken. Daarmee zet hij zijn productiviteit in Engeland voort: sinds zijn komst naar Arsenal maakte geen enkele speler zoveel doelpunten als Aubemeyang in de Premier League.

Het stormde in de openingsfase, waarin Mesut Özil een aantal flitsen van zijn oude klasse liet zien. Chelsea kreeg geen grip op Arsenal en manager Frank Lampard greep vroeg in met de entree van Jorginho voor vleugelverdediger Emerson Palmieri.

Het moment van de gelijkmaker.
© Pro Shots
Het moment van de gelijkmaker.

Na die wissel namen de bezoekers de controle van Arsenal over. Na rust kreeg Tammy Abraham de beste kansen voor Chelsea. De clubtopscorer kreeg op aangeven van de tweede Chelsea-invaller Tariq Lamptey (19) de bal niet op doel door heldhaftig verdedigen van David Luiz en miste vlak daarna een vrije kopkans.

Maar in de slotfase kreeg Chelsea de gelijkmaker in de schoot geworpen, toen Arsenal-doelman Bernd Leno compleet mistastte bij een vrije trap. De bal werd in het lege doel getikt door Jorginho, die kort daarvoor ontsnapt was aan een tweede gele kaart. Uiteindelijk pakte de uitploeg zelfs drie punten. Willian en Abraham speelden een uitbraak perfect uit, waarbij de spits de bal door de benen van Leno schoot.

Chelsea heeft door de zege evenveel verliespunten als nummer drie Manchester City, terwijl Arsenal na een gelijk spel en een nederlaag onder Arteta als nummer twaalf van de Premier League aan 2020 begint.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.