Chelsea vergeeft Fàbregas: 'Hij is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn'

Reacties

Cesc Fàbregas beleefde zaterdag een merkwaardige dag. Tegen Nottingham Forest speelde de middenvelder zijn 501ste wedstrijd in het Engels voetbal en waarschijnlijk meteen zijn laatste. De 31-jarige Spanjaard lijkt op weg naar AS Monaco en nam tegen Forest (2-0) dan ook afscheid van de fans.

Chelsea vergeeft Fàbregas: 'Hij is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn'

In de tweede helft haalde Maurizio Sarri de middenvelder in de tweede helft naar de kant. Zichtbaar geëmotioneerd bedankte Fàbregas de fans. Hij liet zijn team achter bij een 2-0 voorsprong, waar het eigenlijk 3-0 had moeten staan. Fàbregas zelf liet echter de kans liggen om Chelsea op voorsprong te zetten vanaf de strafschopstip. Oog in oog met Luke Steele faalde de aanvoerder.

Assistent-trainer Carlo Cudicini, die na de wedstrijd de media te woord stond, wilde daar niet al te veel woorden aan vuil maken. 'Hij is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Er hebben er meer een penalty gemist. Ik weet er als oud-doelman het nodige van en zag dat deze keeper het prima deed', aldus Cudicini.

Hij durfde niet te zeggen of Fàbregas inderdaad zijn allerlaatste optreden voor Chelsea meemaakte. 'We weten het niet, ik weet het niet. Als het zo is, als dit zijn laatste wedstrijd was, dan denk ik dat het mooi was dat hij die voor eigen publiek speelde en een mooie ontvangst kreeg. Maar zoals ik al zei: we weten het niet, ik kan er niets over zeggen.'

'Wat kan ik zeggen over Cesc? Hij heeft vijfhonderd wedstrijden gespeeld, is uniek op zijn positie. Hij heeft een ongelooflijk inzicht en een overzicht van waar iedereen zich om hem heen bevindt. Hij is één van de weinigen die een bal in de loop en achter de verdediging kan plaatsen, zó precies en met de juiste timing. Ik denk dat er zoals hij geen ander is', aldus Cudicini. 'Bij de teams waar hij speelde voor zijn tijd bij Chelsea was hij geweldig en ook bij deze club is zijn bijdrage waanzinnig geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.