Chelsea profiteert dankzij pareltje Willian van flater Arsenal

Chelsea heeft de vierde plaats in de Premier League verstevigd door in eigen huis te winnen van Newcastle United. Daarmee profiteerden de Londenaren optimaal van het verlies van Arsenal, eerder vandaag tegen West Ham United.

Chelsea
Chelsea
2 - 1
Newcastle United

Door een blessure van Álvaro Morata stond Eden Hazard in de spits bij Chelsea. De verschuiving van de Belg naar het centrum zorgde er tevens voor dat de weer fitte Pedro een basisplaats kreeg. De Spanjaard maakte het vertrouwen van Maurizio Sarri direct waar door de 1-0 te maken.

Na negen minuten stond de defensie van Newcastle United enorm te slapen bij een lange bal van David Luiz. Pedro kon zo door op doelman Martin Dubravka, die op fraaie wijze verschalkt werd: 1-0. Chelsea slaagde er ondanks die goal niet in de wedstrijd helemaal onder controle te krijgen. Newcastle werd zo nu en dan gevaarlijk uit de counter en kwam vlak voor rust zelfs op 1-1. Ciaran Clark kopte raak uit een corner van Matt Ritchie.

Toch hield Chelsea de punten in eigen huis. In de 57ste minuut zorgde Willian met het mooiste doelpunt van de avond voor de beslissing. Na een heerlijke actie van Hazard kwam de Braziliaan in balbezit. Willian kwam vanaf de linkerflank naar binnen en vond vervolgens met een geplaatst schot de verre hoek: 2-1.

Newcastle ging na de goal van Willian via lange ballen op zoek naar de gelijkmaker. Salomon Rondón zorgde ook voor het nodige gevaar, maar Chelsea hield stand. Sarri bracht met Callum Hudson-Odoi en Olivier Giroud nog twee frisse aanvallers binnen de lijnen om de 3-1 te forceren, die echter niet viel. Wel trok Chelsea de voorsprong over de streep.