Chelsea overweegt transferrecord Maguire te breken

Reacties

Chelsea is nog altijd hard op zoek naar een nieuwe centrumverdediger. Na het mistasten bij onder anderen Nathan Aké en Jules Koundé pakken de Londenaren nu flink door.

Chelsea overweegt transferrecord Maguire te breken
© Pro Shots

Chelsea zag deze zomer met Antonio Rüdiger en Andreas Christensen twee verdediger gratis de deur uit lopen. Ook César Azpilicuta leek nog te vertrekken, maar de captain heeft ondanks de interesse uit Barcelona bijgetekend op Stamford Bridge. Toch was een grondige renovatie achterin noodzakelijk, ook omdat Thiago Silva volgende maand al 38 wordt.

Met Kalidou Koulibaly kwam er tot nu toe één centrumverdediger naar West-Londen. Wesley Fofana moet de volgende worden. De 21-jarige Fransman kwam in de zomer van 2020 van Saint-Étienne naar Leicester City, in zekere zin als opvolger van Harry Maguire. Als tiener maakte Fofana een verbluffende indruk in zijn eerste Premier League-seizoen.

Vorig seizoen stond Fofana bijna het hele jaar aan de kant, omdat hij in de voorbereiding een gebroken been opliep. In april maakte de Fransman zijn rentree voor Leicester en bij de Franse nationale ploeg. Fofana pas precies in het profiel van Koundé: hij is een redelijk beweeglijke centrumverdediger, die zich ook comfortabel voelt als hij aan de rechterkant uitkomt. Bovendien is hij net als Koundé sterk aan de bal.

Chelsea-manager Thomas Tuchel is volgens Engelse media zeer gecharmeerd van Fofana en de Fransman zelf wil dolgraag naar Chelsea. Leicester vraagt echter de absolute hoofdprijs voor de verdediger, die nog een contract tot medio 2027 heeft. De verdediger uitte daar deze week op social media al cryptisch zijn onvrede over.

Volgens Sky Sports is Leicester echter onvermurwbaar. Een eerste bod van ruim tachtig miljoen euro is door The Foxes afgewezen. Volgens de Britse media verlangt Leicester een bedrag dat hoger is dan de 87 miljoen euro die Manchester United een aantal jaar geleden voor Harry Maguire betaalde. Fofana zou daarmee de duurste verdediger in de geschiedenis van het voetbal worden.

Opvallend genoeg lijkt die gigantische vraagprijs Chelsea niet af te schrikken. Nieuwe eigenaar Todd Boehly bewees bij de transfer van Marc Cucurella al dat hij niet bang is om de portemonnee te trekken en Chelsea wil niet nóg eens achter het net vissen bij een belangrijk transfertarget.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.