Chelsea overtuigt en AS Roma gaat af tegen Cluj

Chelsea overtuigde met een dikke zege op Girondins de Bordeaux. AS Roma liet zich verrassen door de Roemeense kampioen CFR Cluj.

Chelsea-Girondins de Bordeaux 4-0
Chelsea was veel te sterk voor de Fransen en had al voor rust het duel moeten beslissen. Frank Lampard kopte in de veertiende minuut via de grond raak bij de tweede paal na een voorzet van José Bosingwa. En in de dertigste minuut was het de kleine Joe Cole die bij de eerste paal de bal met zijn hoofd in het doel verlengde na een hoekschop.

Nog voor rust had Lampard voor 3-0 moeten zorgen voor het bij vlagen frivool spelende Chelsea, maar hij mikte geheel vrijstaand net naast. The Blues zouden die derde goal alsnog maken in het eenzijdige duel. Invaller Florent Malouda deed dat in de 82ste minuut, waarna Nicolas Anelka in de negentigste minuut van dichtbij doel trof met een rake rebound: 4-0 1-0 voor The Blues AS Roma-CFR Cluj 1-2
Roma liet zich verrassen door de Roemenen. Christian Panucci zette in de openingsfase nog wel de Romeinen op voorsprong met een rake kopbal, maar veel meer gevaar stichtte de thuisploeg niet in het lege eigen stadion. In de 27ste minuut was het Juan Culio die van buiten de zestien laag uithaalde en doelman Doni klopte.

En in de 49ste minuut was het opnieuw Culio. Ditmaal scoorde de Argentijn nadat de bal door Mario Cassetti voor zijn voeten was gekopt. Francesco Totti en Vicenzo Montella draafden in de slotfase nog wel op, maar konden de nederlaag niet voorkomen. 1-2 voor de Roemenen