Chelsea na nederlaag leider af, Liverpool haalt uit

Chelsea heeft de koppositie verspeeld door terecht met 3-1 te verliezen van Wigan Athletic. Manchester United won door de goede invalbeurt van Ryan Giggs bijna klinisch van Stoke City en Liverpool haalde fors uit tegen Hull City.

Wigan Athletic-Chelsea 3-1Chelsea had na zes duels een perfecte score, maar liep in het uitduel met Wigan Athletic tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar een rode kaart voor Petr Cech gooide na rust roet in het eten voor de formatie van Carlo Ancelotti.

Na een kwartier kwam Chelsea op achterstand. Een voorzet van Charles N'Zogbia vond het hoofd van Titus Bramble, die raak kopte. Kort na rust produceerden de Londenaren de gelijkmaker. Didier Drogba was van dichtbij trefzeker na een voorzet van Florent Malouda. Kort daarop pakten donkere wolken zich samen boven The Blues.

Cech, die zijn apathische ploeg met diverse reddingen nog op de been had gehouden, vergreep zich aan Hugo Rodallega. De Tsjechische goalie zag rood en zijn vervanger Hilário was kansloos op de strafschop van de Colombiaan: 2-1.

En na al drie keer gewisseld te hebben, zag Chelsea bovendien Ricardo Carvalho geblesseerd uitvallen. Met de geboden ruimte wist Maynor Figueroa wel raad. Hij vond Scharner bij de tweede paal en strooide nog wat zout in de wonden van de Londenaren: 3-1.

Stoke City-Manchester United 0-2Manchester United speelde een stroef duel tegen Stoke City. De kampioen creëerde weinig kansen, maar was ook zorgeloos omdat Stoke City erg weinig in te brengen had. Het plichtmatig spelende Manchester United had echter een invalbeurt van Ryan Giggs nodig om de motor warm te laten draaien.

De Welshman vond na ruim een uur Dimitar Berbatov: 0-1. Een kwartier voor tijd brak John O'Shea definitief de ban door de bevrijdende tweede treffer te maken, en wederom was de assist van Giggs. De score had hoger kunnen uitvallen als Antonia Valencia in kansrijke positie beter had gemikt. Thomas Sørensen had bovendien een fantastische save in petto na een harde pegel van Nani.

Door de zege van United en de nederlaag van Chelsea pakt de ploeg van Alex Ferguson wel de koppositie in de Premier League.

Blackburn Rovers-Aston Villa 2-1Een late strafschop, benut door David Dunn, was voor Blackburn Rovers voldoende voor de zege. Het eerste wapenfeit kwam echter van Aston Villa. Na drie minuten zette Gabriel Agbonlahor de bezoekers op voorsprong, waarna Christopher Samba twintig minuten later voor de gelijkmaker tekende.

Liverpool-Hull City 6-1De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester tegen Hull City, waar George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink een basisplaats hadden. Bij The Reds stond Dirk Kuijt in de basis. Ryan Babel verving in de 68ste minuut uitblinker Fernando Torres.

De Spaanse aanvaller had het ouderwets op zijn heupen. Met drie treffers had hij een groot aandeel in de zege op Hull City. Na twaalf minuten was hij met een hard schot trefzeker nadat hij zich knap had vrijgespeeld. Zijn tweede doelpunt volgde na de defensie van Hull op een hoopje gespeeld te hebben. En vlak na rust was zijn derde treffer niet minder mooi.

Kort na de eerste goal van Torres had Hull City via Geovanni nog de gelijkmaker geproduceerd. Het deed niets af aan het klassenverschil. De ploeg van Rafael Benítez leek totaal niet onder de indruk van de goal. Ook in de tweede helft zette Liverpool zijn productie onverstoorbaar voort.

Na ruim een uur zeilde een inzet van Steven Gerrard, een trap die het midden hield tussen een schot en een voorzet, fraai in de bovenhoek: 4-1. Invaller Babel kreeg daarna nog even de kans zich te laten zien. Via een flitsende combinatie met Kuijt maakte hij zijn eerste doelpunt, en bij zijn tweede goal stond hij in de baan van een schot van Riera. Via de hak van de Amsterdammer verdween de 6-1 met een boog over Boaz Myhill in het doel van Hull City.

Tottenham Hotspur-Burnley 5-0Tottenham Hotspur kon na twee verliesbeurten op rij wel wat zelfvertrouwen opdoen. De wedstrijd tegen Burnley bleek daar uitermate geschikt voor. Met de van een blessure herstelde goalie Gomes op de bank maakte het korte metten met de promovendus. Grote man bij Tottenham was Robbie Keane, de Ierse spits trof vier keer doel, onder meer uit een strafschop. De andere treffer kwam van Jermaine Defoe, die vooralsnog een uitstekend seizoen draait.

Birmingham City-Bolton Wanderers 1-2Het laag geklasseerde Bolton Wanderers verschafte zichzelf wat lucht door te winnen van Birmingham City. Op aangeven van Kevin Davies kopte Tamir Cohen The Trotters binnen tien minuten op voorsprong. Kevin Phillips leek met zijn gelijkmaker echter kort voor affluiten voor een gelijkspel te gaan zorgen, maar het laatste woord was aan Chung-Yong Lee die Bolton de drie punten bezorgde.