Chelsea met schrik vrij tegen tien spelers van Benfica

Chelsea heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van coach Roberto Di Matteo was in een tweeluik te sterk voor Benfica. Na de 1-0 overwinning op Portugese bodem waren de Londenaren woensdagavond opnieuw beter (2-1), zij het met de nodige moeite.

De strijd leek aanvankelijk al in de eerste helft min of meer gestreden. Hoewel de ploeg van trainer Jorge Jesus de wedstrijd uitstekend begon, was het Chelsea dat na twintig minuten spelen op voorsprong kwam. Frank Lampard benutte een strafschop nadat Javi García even eerder Ashley Cole van de sokken had gelopen.

Toen Maximiliano Pereira enkele minuten voor het rustsignaal zijn tweede gele kaart ontving na een onbesuisde tackle, leek het duel gespeeld. Immers, Benfica stond voor de zware opgave met tien man twee keer te scoren op Stamford Bridge.

In de tweede helft maakte Chelsea het zichzelf onnodig lastig door kans op kans om zeep te helpen. Vijf minuten voor tijd bracht Javi García de ploegen zelfs nog op gelijke hoogte. Wat volgde was een hectische slotfase. Benfica slaagde er echter niet meer in voor een stunt te zorgen. In blessuretijd maakte Raul Mereiles de bevrijdende 2-1.

Chelsea ontmoet in de halve finale Barcelona. De wedstrijden worden gespeeld op 18 en 24 april. Foto: VI Images