Chelsea maakt er voor De Ligt een spannende zomer van

Reacties

Chelsea maakt serieus werk van de komst van Matthijs de Ligt. La Gazzetta dello Sport heeft begrepen dat de Engelsen het bod op de verdediger van Juventus inmiddels verhoogd hebben.

Chelsea maakt er voor De Ligt een spannende zomer van
© Pro Shots

De Ligt (22) wordt nu al een tijdje in verband gebracht met Chelsea, dat centrumverdedigers Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (vermoedelijk Barcelona) is kwijtgeraakt. Juventus wil de Oranje-international echter niet laten gaan. Het is niet helemaal duidelijk wat de wens van de speler zelf is, maar Chelsea maakt er voor De Ligt in ieder geval een spannende transferzomer van.

Het eerste bod van Chelsea bedroeg veertig miljoen euro. De Londenaren lieten daarbij weten dat Timo Werner en/of Christian Pulisic in een mogelijke deal betrokken zou kunnen worden. Juventus wees dat voorstel echter af. Het bod zou nu zijn verdubbeld, tot tachtig miljoen euro cash. Volgens onbevestigde berichten heeft De Ligt een gelimiteerde afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn nog tweejarige contract in Turijn staan.

De Ligt heeft er nu drie seizoenen in Italië op zitten. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen, maar de afgelopen twee jaar waren teleurstellend. Chelsea werd onlangs overgenomen door het Amerikaanse consortium rond zakenman Todd Boehly en hoopt met enkele investeringen weer te kunnen aansluiten bij Manchester City en Liverpool, die in de Premier League zijn weggelopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.