Chelsea koopt voor miljoenen, maar verdedigers beslissen openingsduel

Reacties

Het vernieuwde Chelsea is maandag goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Manager Frank Lampard zag voor miljoenen aan spelers komen, maar tegen Brighton & Hove Albion waren het de verdedigers die hij al had die de wedstrijd beslisten.

Chelsea koopt voor miljoenen, maar verdedigers beslissen openingsduel
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 3
Chelsea
Chelsea

Zoals verwacht ontbrak Hakim Ziyech bij Chelsea. De spelmaker die overkwam van Ajax liep in een eerder oefenduel met Brighton een knieblessure op en is nog enkele weken uitgeschakeld. Wel stelde Lampard nieuwkomers Kai Havertz en Timo Werner op. Het Duitse duo stond voorin met Mason Mount. Bij Brighton zaten Joël Veltman en Alireza Jahanbakhsh op de bank. Davy Pröpper was er niet bij, hij is geblesseerd.

De verwachtingen zijn dit seizoen hooggespannen bij Chelsea nu de club de portemonnee heeft getrokken voor verschillende aankopen. Toch was het vaste waarde Jorginho die de score opende. Doelman Matthew Ryan beging een overtreding en de middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter. Dat deed hij met succes: 0-1. Kansen van Brighton op de gelijkmaker via Steven Alzate en Neal Maupay liepen op niets uit.

Timo Werner en Kai Havertz in het shirt van hun nieuwe club.
© Pro Shots
Timo Werner en Kai Havertz in het shirt van hun nieuwe club.

Pas in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Tariq Lamptey legde af op Leandro Trossard, die doelman Kepa Arrizabalaga verraste met een schot in de verre hoek. De Spaanse keeper, die vorig seizoen al regelmatig onder vuur lag, had geen antwoord op de stuit en zag het zo 1-1 worden. Hij hoefde overigens niet lang te treuren. Dat had de doelman te danken aan Reece James. Twee minuten na de 1-1 schoot de rechtsback van Chelsea namelijk verwoestend hard raak in de kruising. De kanonskogel van de verdediger dingt ongetwijfeld mee om de eretitel van Doelpunt van de Week.

Nadat Lewis Dunk op aangeven van Trossard naast kopte, deelde verdediger Kurt Zouma de volgende klap uit aan Brighton. Met wat geluk rolde zijn inzet uit een hoekschop van James achter keeper Ryan en werd het 1-3. De ingevallen Jahanbakhsh slaagde er niet in om nog iets aan die score te veranderen. Net als onder andere Arsenal, Leicester City en Liverpool begon Chelsea zo met een overwinning aan het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.