Chelsea kan transferembargo omzeilen

Ondanks een verbod van de FIFA, kan Chelsea met het laat indienen van een beroep mogelijk in januari zaken doen op de transfermarkt.

Chelsea kan transferembargo omzeilen

Op last van de FIFA is het Chelsea niet toegestaan de komende twee transferperiodes spelers aan te trekken. De Londense club moet boeten voor het overtreden van de transferreglementen bij het vastleggen van Gaël Kakuta.

Chelsea heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de straf, maar wacht waarschijnlijk met in het indienen van een bezwaarschrift. Want als de Londense club de beroepsperiode van 21 dagen volledig benut, kan het mogelijk in januari gewoon zaken doen.

Het Internationale Sporttribunaal (CAS) heeft aangegeven dat hangende de behandeling de schorsing kan worden opgeschort. Dat kan van belang zijn, als er niet vóór 1 januari 2010 een uitspraak is gedaan.

'Als we het bezwaarschrift komende week binnen hebben, volgt waarschijnlijk in november de behandeling en in december de uitspraak', rekende CAS-secretaris general Matthieu Reeb de BBC voor.

'Als het wat langer duurt, moeten we tot volgend jaar wachten, maar dan ligt er het probleem van de transfermarkt, die weer open is', aldus Reeb. 'Als een verzoek van Chelsea tot opschorting wordt toegekend, dan gaat de straf van de FIFA pas in na een uitspraak van het CAS en dus pas bij de volgende transferperiode.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen