Chelsea kan portefeuille gaan trekken na uitspraak CAS

Reacties

Chelsea heeft met succes de transferban aangevochten. Het Internationaal Sporttribunaal CAS heeft het beroep van de Londense club toegewezen.

Chelsea kan portefeuille gaan trekken na uitspraak CAS
© Pro Shots

Chelsea had zich niet neergelegd bij de straf, die de FIFA ook na een hoger beroep had uitgesproken. The Blues mochten twee transferperiodes geen spelers halen. Die sanctie was opgelegd naar aanleiding van het veelvuldig overtreden van de regels voor het aantrekken van minderjarige spelers uit het buitenland.

De gang naar het CAS heeft voor de Premier League-club resultaat opgeleverd. De straf, zowel het transferverbod als de boete, is gehalveerd en Chelsea mag daardoor de komende transferperiode weer spelers halen. The Blues hebben hun handen vrij, zodat manager Frank Lampard in januari versterkingen kan begroeten.

Chelsea beleefde door het transferverbod een rustige zomer. Alleen Christian Pulisic kwam als nieuweling naar Stamford Bridge, omdat de transfer van de Amerikaan al eerder was afgesloten.

Het gebrek aan inkomende transfers betekende dat de jeugd een kans kreeg bij Chelsea. Zo lieten Fikayo Tomori, Mason Mount, Tammy Abraham, Reece James en Callum Hudson-Odoi zich zien. Dat zorgde niet alleen voor positief sentiment maar ook voor successen onder nieuwe manager Lampard. In oktober beloonde bondscoach Gareth Southgate de Lampard Lads, die hofleverancier werden van de Engelse nationale ploeg.

De FIFA had de straf opgelegd omdat Chelsea in totaal 150 overtredingen zou hebben begaan, waarbij 69 jeugdspelers betrokken waren. Het CAS is echter van mening dat slechts een derde van dit aantal daadwerkelijk bewezen is. Daarom heeft het sporttribunaal besloten om de straf te halveren. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.