Chelsea heeft met Emerson tweede winteraankoop binnen

Reacties

Chelsea heeft zich versterkt met Emerson Palmieri. De 23-jarige linksback komt over van AS Roma, dat zo'n twintig miljoen euro ontvangt. Dat bedrag kan middels bonussen echter nog oplopen.

Chelsea heeft met Emerson tweede winteraankoop binnen

Emerson moet zorgen voor wat meer mogelijkheden aan de linkerkant van de verdediging. Bij Roma is de Braziliaanse Italiaan dit seizoen - mede omdat hij lang kampte met een kruisbandblessure - geen vaste waarde, terwijl de Londenaren (na het vertrek op huurbasis van Kenedy) eigenlijk alleen Marcos Alonso voor de linkerflank hadden.

Overigens hoopte Chelsea in eerste instantie naast Emerson ook Edin Dzeko over te nemen van AS Roma, maar daarover bereikte de Londense club geen akkoord. Toch kan manager Antonio Conte waarschijnlijk spoedig een nieuwe spits aan zijn selectie toevoegen. Olivier Giroud zou namelijk van Arsenal op weg zijn naar The Blues.

Emerson is voor Chelsea de tweede versterking deze transferperiode. Eerder werd Ross Barkley overgenomen van Everton. Emerson tekent een contract tot medio 2022 en gaat in Londen met rugnummer 33 spelen.

AS Roma heeft Daley Blind op het oog als opvolger van Emerson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.