Batshuayi en Alonso bezorgen Chelsea eenvoudige bekerzege

Chelsea heeft zich ten koste van Newcastle United geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de FA Cup. Michy Batshuayi groeide met twee goals uit tot gevierde man bij de Londenaren, waarna het slotakkoord voor de dit seizoen uiterst productieve Marcos Alonso was: 3-0.

De ploeg van manager Antonio Conte hoopte op Stamford Bridge de midweekse teleurstelling weg te spoelen. Arsenal plaatste zich immers ten koste van The Blues voor de League Cup-finale. Na 31 minuten zette de thuisploeg de eerste goede stap. Batshuayi was met een intikker het eindstation van een fraaie aanval, die begon met een steekbal van Pedro op Hazard waarna de bal via Alonso bij de Belg terechtkwam.

De stand-in van de geblesseerde Álvaro Morata zorgde nog voor rust ook voor de 2-0. Na slordig balverlies van Henri Saivet kon de spits in de tegenstoot uithalen. Jamaal Lascelles blokte de poging van Batshuayi, maar zorgde daarmee onbedoeld voor de boog die doelman Karl Darlow kansloos maakte: 2-0. Op slag van rust was het doelman Willy Caballero die met een knappe redding Chancel Mbemba van scoren afhield.

Na rust werd duidelijk waarom Newcastle in de markt is voor Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen. De bezoekers probeerden het wel, maar waren aanvallend onmachtig. Alonso diende de gasten uiteindelijk de nekslag toe. De Spaanse linkspoot krulde de bal, niet voor het eerst dit seizoen, bij een vrije trap op schitterende wijze in het doel. De verdediger annex middenvelder staat dit seizoen door zijn goal van vandaag al op zeven doelpunten en drie assists in alle duels. Hij bleek hiermee ook voor het laatste échte wapenfeit gezorgd te hebben.

Door de zege schaart Chelsea zich bij de laatste zestien van het prestigieuze bekertoernooi. Newcastle United kan zich helemaal op de Premier League, waarin het vijftiende staat, richten. Bovendien zal na dit duel de roep om een nieuwe spits alleen maar luider worden.