Chelsea-goudhaantje doet Henry denken aan Van Persie

Reacties

Thierry Henry ziet in Kai Havertz wel iets terug van Robin van Persie. De Arsenal-legende vindt wel dat de Duitse aanvaller van Chelsea nog vaker moet scoren, hoewel hij niet voor het eerst goud waard was voor de Londenaren in de Champions League.

Chelsea-goudhaantje doet Henry denken aan Van Persie
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Havertz schoot Chelsea dinsdagavond naar de kwartfinale, door een penalty in twee instanties te benutten. Los daarvan vond Henry de 23-jarige linkspoot sterk spelen als aanspeelpunt, bijvoorbeeld bij de 1-0 van Raheem Sterling. 'Hij hield de bal heel goed vast. De manier waarop hij de bal kan vasthouden doet me soms een beetje denken aan Robin. Van Persie was heel goed met zijn linkervoet. Zijn aanname was altijd vlekkeloos.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Henry stelde in zijn analyse bij CBS Sports dat het vermogen om de bal te kunnen vasthouden de reden is dat technisch begaafde spelers als Van Persie en Havertz, van origine een aanvallende middenvelder, in het moderne voetbal steeds vaker in de punt van de aanval worden opgesteld. 'Jongens die eerst als vleugelspits of als nummer 10 speelden, spelen nu als nummer 9 omdat ze de bal met hun rug naar de goal goed kunnen vasthouden.'

Ondanks de onmiskenbare kwaliteiten van Havertz, klonk in Engelse media dit seizoen regelmatig kritiek op het transferbeleid van Chelsea. Een echte doelpuntenmaker ontbreekt immers in de selectie ondanks alle uitgegeven miljoenen. Henry vindt dat ook het voornaamste verbeterpunt van Havertz, die dit seizoen op zeven treffers staat. 'Hij moet er nu voor zorgen dat hij dit vertaalt naar meer doelpunten', aldus de topscorer aller tijden van Arsenal.

Champions League
De cijfers van Havertz mogen dit seizoen dan nog niet heel overtuigend zijn, het was zeker niet voor het eerst dat het voormalige toptalent van Bayer Leverkusen in de Champions League belangrijk was voor Chelsea. Vorig seizoen scoorde hij ook al in de thuisduels met Lille en Real Madrid in de knock-outfase van het miljardenbal en in de finale van het seizoen 2020/21 tegen Manchester City was hij de matchwinner door de enige treffer te maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.