Chelsea en Man Utd strijden om de 'Pogba zonder poespas'

Reacties

Boubakary Soumaré staat op het punt de overstap naar de Premier League-top te maken. Volgens Sky Sports gaat het toptalent van Lille kiezen tussen Chelsea en Manchester United.

Chelsea en Man Utd strijden om de 'Pogba zonder poespas'
© Pro Shots

Soumaré is een twintigjarige middenvelder en maakt dit seizoen grote indruk in de Ligue 1. De Franse jeugdinternational is sterk en technisch en doet volgens velen denken aan Paul Pogba. Als controlerende middenvelder had hij ook twee keer een basisplaats bij de Champions League-ontmoetingen met Ajax.

Lille gaat gouden zaken doen met de transfer van Soumaré. Hij werd als talent medio 2017 transfervrij opgepikt bij Paris Saint-Germain, waar het uitzicht op speeltijd penibel was voor veel jongelingen. Inmiddels staat hij al op 64 officiële wedstrijden voor Lille, dat vijfde staat in de Ligue 1. De Fransen verlangen een transfersom van 47 miljoen euro voor de jongeling, die nog een contract heeft tot medio 2022.

Door bronnen van Sky Sports wordt Soumaré omschreven als 'een type Pogba, maar dan zonder poespas'. Arsenal, Real Madrid en Valencia zouden ook interesse hebben gehad, maar Chelsea en Man Utd leiden de dans. De verwachting is dat de Lille-middenvelder eind januari een beslissing maakt over zijn toekomst.

Bij Manchester United wordt de jonge Fransman niet gezien als een alternatief voor Bruno Fernandes, maar zou hij juist een volgend puzzelstuk zijn voor het middenveld. De transfer van Fernandes, de begeerde spelmaker van Sporting Portugal, wordt naar verwachting snel afgerond.

Man Utd in 2020: 'Pogba met verlies verkopen!'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.