'United pakt door: komst Sporting-ster Fernandes kwestie van tijd'

Reacties

Manchester United gaat deze week een serieuze poging wagen om Bruno Fernandes over te nemen van Sporting Portugal. Volgens diverse betrouwbare media bevinden de gesprekken tussen beide clubs zich in de afrondende fase.

'United pakt door: komst Sporting-ster Fernandes kwestie van tijd'
© Pro Shots

Afgelopen zomer werd Fernandes door Portugese media ook al nadrukkelijk gelinkt aan United, maar van die verhalen klopten volgens bronnen bij de Engelse club toen weinig. Ditmaal is de interesse wel concreet. Zowel The Guardian als ESPN meldt maandagmiddag dat de grootmacht uit Manchester een bod voorbereidt van circa zestig miljoen euro. In Portugal spreekt A Bola de verwachting uit dat het mogelijk al vandaag tot een akkoord komt met Sporting.

Het zou voor alle partijen goed nieuws betekenen. United op zoek naar versterking voor het middenveld na de blessures van Scott McTominay en Paul Pogba en kan bovendien wel een makkelijk scorende middenvelder gebruiken. Sporting kan de transfersom goed gebruiken wegens de slechte financiële situatie en Fernandes krijgt alsnog zijn gewenste overgang naar de Premier League, nadat een transfer naar Tottenham Hotspur in de zomer niet doorging.

Volgens A Bola zou het enige obstakel nog kunnen zijn dat Sporting, momenteel vierde, komende vrijdag in de topper tegen Benfica het liefst nog kan beschikken over Fernandes. Trainer Jorge Silas rekende daar in het weekend achter al niet meer op. 'Ik kan geen garanties geven, omdat ik het niet weet. Bruno is een grote speler en voor zulke spelers is altijd veel interesse. Ik hoop dat het niet gebeurt, maar ik zal een alternatief moeten vinden voor het geval Bruno vertrekt.'

Daar begint het dus wel op te lijken. Voor Sporting zal het vertrek van de 25-jarige Fernandes een grote aderlating zijn. De aanvallende middenvelder, die zijn doorbraak opvallend genoeg beleefde in de Serie A bij Udinese en Sampdoria, ontpopte zich in Lissabon tot spelbepaler, aanvoerder en makkelijk scorende speler. In 134 officiële duels scoorde de Portugese international 63 keer voor Sporting. Dit seizoen staat de teller op vijftien goals, waaronder twee tegen PSV.

Onvrede
Eind november beloonde Sporting hem nog voor zijn sterke prestaties door hem een verbeterd contract tot medio 2023 te laten tekenen, maar twee maanden later wijst alles er dus op dat Fernandes voor het hoogste bedrag in de clubhistorie gaat vertrekken. De fans van United zullen zijn komst ongetwijfeld met gejuich ontvangen. Afgelopen zaterdag uitten diverse supporters nog hun onvrede over het beleid van directeur Ed Woodward en het uitblijven van grote aankopen. 

Manchester United in 2020: 'Pogba met verlies verkopen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.