'Chelsea-eigenaar geeft gas met 'multi-club project' en wil ook aandelen in Frankrijk'

Reacties

Todd Boehly heeft naast het Portugese Portimonense ook het oog laten vallen op het Franse Strasbourg. Chelsea is volgens de Engelse krant The Guardian geïnteresseerd in aandelen van de club.

'Chelsea-eigenaar geeft gas met 'multi-club project' en wil ook aandelen in Frankrijk'
© Pro Shots

Chelsea-eigenaar Boehly en investeringsmaatschappij Clearlake Capital kijken naar clubs die passen in het zogeheten 'multi-club project': clubs die bedoeld zijn als springplank richting het eerste van Chelsea. De Londense club kan zo gemakkelijker spelers aantrekken en ze tegelijkertijd speeltijd op het hoogste niveau geven. Het Portugese Portimonense was al in beeld bij Boehly en co en ook Strasbourg is een serieuze optie. Volgens The Guardian wordt er ook gekeken naar andere clubs in Frankrijk, maar ook in België, Portugal en Zuid-Amerika.

Er zouden ook gesprekken zijn gevoerd met Bordeaux, maar Strasbourg is naar verluidt financieel interessanter. Wat er voor een aandeel in Strasbourg betaald moet worden, hangt af van op welk niveau het volgend jaar speelt. Strasbourg is nog niet zeker van handhaving in de Ligue 1. Mocht het allemaal zover komen, dan wordt Boehly één van de elf aandeelhouders van Strasbourg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.