Chelsea blijft maar doordenderen in de Premier League. Zaterdagmiddag werd er tegen Crystal Palace alweer de zesde zege op rij geboekt.

Chelsea
Chelsea
2 - 0
Crystal Palace

N'Golo Kanté stond na zijn blessure voor het eerst weer in de basis in een competitiewedstrijd. Hij nam de plaats in van de geschorste Jorginho. Verder koos manager Frank Lampard voor Reece James in plaats van César Azpilicueta. Chelsea zocht vanaf de eerste minuut de aanval en drukte Palace, waar Patrick van Aanholt een basisplaats had, ver terug.

Het was de eerste twintig minuten een klein wonder dat Chelsea niet op voorsprong kwam. Kansen waren er genoeg, maar de afronding liet te wensen over. Uiteindelijk duurde het tot de 52ste minuut voordat de bevrijdende 1-0 viel. Na een heerlijke actie van Mateo Kovacic zette Willian met een fraai hakje Tammy Abraham alleen voor de keeper en de spits faalde niet.

Het was voor Abraham alweer zijn tiende Premier League-doelpunt dit seizoen, waarmee hij na Arjen Robben de jongste Chelsea-speler ooit is die de dubbele cijfers heeft gehaald in de competitie. Na de goal van Abraham volgde een zeer sterke fase van Chelsea. Abraham, Willian, Kovacic en Christian Pulisic kregen uitstekende kansen. Pulisic dacht al gescoord te hebben met een knal van afstand, maar een fabelachtige redding van Vicente Guaita voorkwam de 2-0.

Twaalf minuten voor tijd was het alsnog raak voor Pulisic. De Amerikaan, die al weken in topvorm is, kopte raak nadat een schot van invaller Michy Batshuayi nog werd gekraakt: 2-0. Daarmee was de zege voor Chelsea definitief binnen. De Londenaren hebben nu 26 punten na twaalf wedstrijden en zijn daarmee zelfs Manchester City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, voorbij op de ranglijst.