Chelsea al na een half uur klaar met armetierig Bolton

Chelsea heeft zondagmiddag kinderlijk eenvoudig een zege geboekt op hekkensluiter Bolton Wanderers: 1-5. Binnen 27 minuten scoorden The Blues vier keer.

Chelsea al na een half uur klaar met armetierig Bolton

Al na 92 seconden viel de eerste treffer. Voormalig Bolton-spits Daniel Sturridge was de maker. Uit een corner kopte hij raak. Die goal was een bijzondere. Dit seizoen werd er in de Premier League tot op dat moment niet sneller gescoord. Bij Fulham viel later op de middag zelfs nog een snellere goal (Andy Johnson opende na 89 seconden de score tegen Queens Park Rangers).

Na een kwartier spelen vond ook Frank Lampard, in tegenstelling tot eerder dit seizoen had hij nu wel een basisplaats, het net. Dit keer was Sturridge aangever. Bolton-doelman Adam Bogdan was verantwoordelijk voor de vroegtijdige beslissing. Na 25 minuten spelen blunderde de sluitpost door een houdbaar schot van Sturrigde niet uit zijn doel te houden.

Nog binnen het half uur was Lampard voor een tweede keer trefzeker. Na een goede actie van verdediger David Luiz was het voor de Engelsman kinderlijk eenvoudig de 4-0 te laten aantekenen.

Kort na de onderbreking deed Bolton iets terug via Dedryck Boyata. Hij kon de eretreffer bij de tweede paal binnen koppen. Lampard maakte even later zijn persoonlijke feestje compleet door zijn (valse) hattrick te completeren: 1-5.

Door de zege nadert Chelsea de kopploegen uit Manchester. De achterstand op City en United bedraagt drie punten. Bolton is met slechts drie punten nog altijd hekkensluiter. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's