Chapecoense-verdediger Ruschel verlaat ziekenhuis

Reacties

Alan Ruschel is achttien dagen na de vliegramp in Colombia ontslagen uit het ziekenhuis. De linksback van Chapecoense werd begroet met applaus toen hij in een rolstoel naar buiten kwam.

Chapecoense-verdediger Ruschel verlaat ziekenhuis

Ruschel was een drie spelers van Chapecoense die achttien dagen terug het vliegtuigongeluk overleefden toen de Braziliaanse club op weg was naar Medellín voor de finale van de Copa Sudamericana. De 27-jarige verdediger herstelde in het plaatselijke ziekenhuis, nadat hij aan zijn ruggengraat was geopereerd. Onlangs keerde hij al terug in Brazilië, nu mag hij de rest van zijn revalidatietraject thuis afwerken.

Op een filmpje is te zien hoe Ruschel heel even opstaat uit zijn rolstoel om vervolgens in een auto te stappen. Zaterdag zal de Braziliaan een persconferentie geven in het stadion van Chapecoense. Of Ruschel in staat is zijn profloopbaan uiteindelijk te hervatten, is nog onduidelijk. De back is overigens officieel contractspeler van Internacional, dat hem dit jaar verhuurde aan Chapecoense.

Begin deze maand zeiden artsen al dat zijn ploeggenoot Neto waarschijnlijk weer zal kunnen voetballen. De 31-jarige verdediger, die aanvankelijk in coma lag, verblijft na zware operaties aan longen, knieën, polsen en zijn hoofd nog altijd in het ziekenhuis van Chapecó. Ook Follmann is nog altijd opgenomen. Bij de 24-jarige doelman werd een been geamputeerd.

Dossier Chapecoense: volg de nasleep van de tragedie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.