Chapecoense slaagt jaar na ramp in missie

Reacties

Bijna een jaar na de vliegtuigramp had Chapecoense donderdag reden om te juichen. De Braziliaanse club slaagde erin zich te handhaven op het hoogste niveau in Brazilië.

Chapecoense slaagt jaar na ramp in missie

Op 28 november vorig jaar werd Chapecoense getroffen door rampspoed. Op weg naar de finale om de Copa Sudamericana verongelukte het vliegtuig in Colombia. Onder de 71 doden was ook het grootste deel van de Braziliaanse ploeg. Van de drie spelers die het vliegtuigongeluk overleefden keerde alleen Alan Ruschel terug op het veld.

Chapecoense moest het team vanaf nul opbouwen. Vágner Mancini kreeg als trainer die zware opdracht, maar werd in juli aan de kant geschoven. Saillant gegeven was dat hij donderdag op de bank zat bij tegenstander Vitória, dat niet opgewassen bleek tegen Chapecoense. De 2-1 zege betekende de zekerheid van zeker nog een jaar op het hoogste niveau in Brazilië voor de vorig jaar zo hard getroffen club, die het aanbod van immuniteit had afgewezen.

'Missie volbracht', vertelde Túlio de Melo, die met zijn winnende treffer Chapecoense de benodigde punten bezorgde. De matchwinner droeg het succes op aan 'de families van diegenen die ons hebben verlaten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.