Chaotisch Arsenal slachtoffer stunt Blackburn in FA Cup

Blackburn Rovers heeft voor een sensatie gezorgd door Arsenal uit de strijd om de FA Cup te knikkeren. In Londen was Colin Kazim-Richards de grote man namens de Championship-formatie. Het sprookje van amateurclub Luton Town is voorbij na een nederlaag tegen Millwall.

Arsenal - Blackburn Rovers 0-1In het Emirates Stadium was Arsenal heer en meester. Blackburn Rovers, de nummer acht van het Championship, beperkte zich voornamelijk tot het verdedigen van de nul. Arsenal kon de suprematie op het veld omzetten in een aantal uitstekende kansen voor rust.

Tot twee keer toe waren de Londenaren dichtbij vanuit een corner, maar Blackburn-doelman Jake Kean was alert. Daarnaast had Gervinho (op de foto hieronder in duel met Jason Lowe) moeten scoren toen hij op slag van rust oog-in-oog met de doelman stond, maar de Ivoriaan schoot naast. Naarmate de tijd vorderde in de tweede helft begon manager Arsène Wenger zich zorgen te maken en besloot hij de bezem door zijn ploeg te halen. Jack Wilshere, Santi Cazorla en Theo Walcott kregen in eerste instantie rust, maar werden in de zeventigste minuut alsnog gebracht om een doelpunt te forceren.

Het bleek een averechts effect te hebben. Twee minuten na de wissels profiteerde Blackburn van heuse gatenkaas in de Arsenal-defensie. Het schot van Martin Olsson werd slecht gepareerd door door Wojciech Szczesny, waarna Colin Kazim-Richards de rebound binnen tikte. Arsenal zette vervolgens alles op alles om de achterstand ongedaan te maken, maar er werd niet meer gescoord.

Luton Town – Millwall 0-3De thuisploeg Luton Town, normaal uitkomend op het vijfde niveau van Engeland, vond ook zijn Waterloo in de achtste finales van de FA Cup. De Non League-formatie had historie kunnen schrijven door als eerste amateurclub de kwartfinales van het roemrijke toernooi te bereiken. Op een stijf uitverkocht Kenilworth Road bleek Millwall veel te sterk. Voor rust waren James Henry en Rob Hulse trefzeker, terwijl Dany N'Guessan definitief een einde maakte aan het sprookje.

Overige uitslagMilton Keynes - Barnsley 1-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.