Chaos bij 'opgelicht' Palermo gaat maar door: nieuw drama dreigt

Reacties

Een paar weken geleden haalde Palermo nog opgelucht adem, toen reglementaire degradatie van de Serie B naar de Serie C ternauwernood werd voorkomen. De chaos gaat echter door op Sicilië. Nu dreigt de club failliet te gaan en alsnog te worden teruggezet, nu zelfs naar de Serie D. En dat alles door ongekend geknoei op topniveau.

Chaos bij 'opgelicht' Palermo gaat maar door: nieuw drama dreigt

Een kleine maand geleden was de opluchting groot bij Palermo, de club waar het nooit rustig is. Twee weken eerder had de club nog te horen gekregen dat het zou worden teruggezet naar de Serie C, het derde niveau. Dit omdat bewezen werd geacht dat voormalig voorzitter Maurizio Zamparini via de club geld had witgewassen. Tegen dat besluit ging Palermo met succes in beroep. De sanctie werd omgezet in een puntenstraf, waardoor reglementaire degradatie werd afgewend.

Palermo zou komend seizoen dus alsnog in de Serie B mogen spelen, maar er lijkt zich nu een nieuw drama te voltrekken. De club heeft de deadline gemist om zich in te schrijven voor het nieuwe seizoen. De benodigde financiële documenten zijn niet op tijd ingeleverd bij de Italiaanse bond, die onverbiddelijk is en Palermo lijkt te gaan terugzetten naar de Serie D. 'We kunnen geen uitzonderingen maken, dus dit is een makkelijk besluit', zo laat bondsvoorzitter Gabriele Gravina weten. 'We moeten de regels volgen.'

De reden waaróm Palermo de documenten niet heeft ingeleverd, maakt alles nog een tandje krankzinniger. Voorzitter Salvatore Tuttolomondo probeerde aanvankelijk nog uit te leggen dat dat een technische reden had, en dat alles snel zou worden opgelost. Palermo was in zee gegaan met het Bulgaarse verzekeringsbedrijf Lev Ins Insurance Company, waardoor de financiële situatie gewoon op orde zou zijn. Zo was althans het verhaal.

Want toen sportkrant La Gazzetta dello Sport met bewijs kwam voor het feit dat dat bedrijf kon aantonen dat er geen enkel contact was geweest met Palermo, ontstond er chaos. Niet veel later moest de club met het schaamrood op de kaken naar buiten treden. 'Wat kan ik zeggen? We zijn bij de neus genomen en hebben de verkeerde mensen vertrouwd', aldus algemeen directeur Fabrizio Lucchesi. 'We zijn nu bezig om nieuwe garantstellingen te regelen en alsnog te betalen. Donderdag zal er meer duidelijk zijn, maar dit is ongelooflijk.'

De situatie rondom het Stadio Renzo Barbera is inmiddels (bijna letterlijk) explosief, zo melden Italiaanse media. Fans protesteren hevig en hebben zelfs zwaar vuurwerk laten ontploffen, terwijl leden van de directie via achterdeurtjes moeten vluchten. Burgemeester Leoluca Orlando heeft voor donderdagmiddag een persconferentie gepland. Voorlopig dreigt Palermo echter failliet te gaan, wat zou betekenen dat de club helemaal opnieuw moet beginnen in de Serie D.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.