Champions League-winnaar Aké met applaus onthaald bij Oranje

Reacties

Nathan Aké heeft zich dinsdagochtend bij het Nederlands elftal gemeld. De 28-jarige verdediger van Manchester City werd met applaus onthaald na het winnen van de Champions League.

Champions League-winnaar Aké met applaus onthaald bij Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
nv
2 - 4
Kroatië
Kroatië

Aké speelde zaterdagavond nog negentig minuten mee met Manchester City in de gewonnen Champions League-finale tegen Internazionale (1-0). Maandag werd de selectie van Pep Guardiola vervolgens gehuldigd. Dinsdag was het voor Aké weer tijd om zich te melden in Zeist, waar hij bij zijn aankomst in de ontbijtzaal de felicitaties van zijn collega-internationals in ontvangst nam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo heeft bondscoach Ronald Koeman zijn selectie eindelijk compleet. Denzel Dumfries meldde zich zondag na de verloren Champions League-finale met Inter bij Oranje. Daartegenover stond de afmelding van Matthijs de Ligt, die zaterdag een kuitblessure opliep tijdens de training. Begin deze week werd al duidelijk dat Memphis Depay niet inzetbaar is tijdens de eindronde van de Nations League.

Koeman sprak zaterdag tijdens zijn persconferentie de verwachting uit dat Aké en Dumfries woensdag tijdens de halve finale tegen Kroatië ondanks hun korte voorbereidingstijd in actie kunnen komen. Dinsdagmiddag zal Koeman een laatste update geven richting het duel van morgen. Om 15.00 uur geeft de bondscoach van het Nederlands elftal een persconferentie in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.