Champions League-succes Club Brugge ook mooi nieuws voor Nederland

Reacties

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de Champions League. De ploeg van Philippe Clement schakelde in de play-offronde LASK Linz uit en dat is goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, in de welbekende coëfficiëntenstrijd met Oostenrijk. Ook bij Slavia Praag is er reden voor een feestje.

Champions League-succes Club Brugge ook mooi nieuws voor Nederland
Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
LASK Linz
LASK Linz

Club Brugge had vorige week het geluk aan zijn zijde in Oostenrijk (0-1) en had in het eigen Jan Breydelstadion aan een doelpuntloos gelijkspel voldoende om door te bekeren. De Belgen waren echter zeker niet van plan om op 0-0 te spelen en gingen voor de eigen fans vol voor de zege. LASK Linz werd bij de keel gegrepen en kwam er nauwelijks uit. Ruud Vormer scoorde, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na het geannuleerde feestje van Vormer kwam LASK zowaar wat beter in de wedstrijd. Acht minuten in de tweede helft kregen de bezoekers een enorme kans op de 0-1, toen Simon Mignolet ver uit zijn strafschopgebied kwam en Reinhold Ranftl een vrijwel leeg doel voor zich zag. Verdediger Simon Deli was net op tijd terug om de inzet van Ranftl net voor de doellijn over te koppen.

Club Brugge kwam met de schrik vrij en nam de leiding via een rake kopbal van Hans Vanaken, uit een hoekschop van Vormer. De thuisploeg zat hierdoor op rozen, maar na gestuntel van Deli werd het toch weer spannend. Mats Rits probeerde de fout te herstellen en veroorzaakte een penalty, die werd benut door João Klauss. Zo had LASK opeens nog maar een doelpunt nodig om de Champions League te bereiken.

Club Brugge raakte niet in paniek. De thuisploeg bleef goed voetballen en na een overtreding op Vormer kreeg Gernot Trauner zijn tweede gele kaart, wat betekende dat LASK met tien man verder moest. Club Brugge trok de wedstrijd hierna nog naar zich toe via een goal van Emmanuel Dennis en helpt met de Champions League-kwalificatie het Nederlandse voetbal een handje. LASK moet verder in de Europa League en loopt nu heel wat coëfficiënten punten mis.

Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 0
CFR Cluj
CFR Cluj

Voor Mick van Buren wordt een droom werkelijkheid: de voormalig speler van Excelsior mag zich met Slavia Praag gaan verheugen op Champions League-voetbal. Slavia won vorige week al met 0-1 van CFR Cluj en was ook in de thuiswedstrijd met 1-0 te sterk. Jan Boril werd de matchwinner; Van Buren bleef de hele wedstrijd op de bank zitten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.