Champions League heeft na elf jaar weer een unieke kampioen

Reacties

Met de overwinning van Manchester City op Internazionale is er zaterdagavond een nieuwe Champions League-winnaar bijgekomen. Het belangrijkste Europese clubtoernooi, dat tot 1992 nog de strijd om de Europa Cup 1 heette, is nu door 23 verschillende clubs gewonnen.

Champions League heeft na elf jaar weer een unieke kampioen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

In 1956 werd er voor het eerst gespeeld om de troon van Europa. Real Madrid won toen met 4-3 van Stade de Reims en legde vervolgens ook beslag op de vier Europa Cups die volgden. Met veertien eindzeges in de Europa Cup 1/Champions League is Real op het moment met afstand recordhouder.

AC Milan is de op een na meest succesvolle ploeg in het toernooi, met zeven eindzeges. Liverpool en Bayern München mochten zich allebei zes keer de beste van Europa noemen.

De Europa Cup 1/Champions League werd tot dusver zes keer gewonnen door een Nederlandse ploeg. Vier keer was Ajax de beste; Feyenoord en PSV pakten allebei één keer het goud.

De laatste ploeg die de Champions League voor het eerst won, was Chelsea in 2012. De Engelsen wonnen destijds na strafschoppen van Bayern München. Twee jaar geleden won Chelsea de Champions League al voor de tweede keer, na een zege op het City van Guardiola.

Alle winnaars van de EC1 / CL:

Club Aantal eindzeges
Real Madrid 14
AC Milan 7
Bayern München 6
Liverpool 6
Barcelona 5
Ajax 4
Manchester United 3
Internazionale 3
Chelsea 2
Nottingham Forest 2
Benfica 2
Juventus 2
FC Porto 2
Borussia Dortmund 1
Feyenoord 1
Olympique Marseille 1
Aston Villa 1
Hamburger SV 1
Rode Ster Belgrado 1
Steaua Boekarest 1
PSV 1
Celtic 1
Manchester City 1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.